Heeft coaching via mijn werkgever voordelen?

Bespreek jouw persoonlijke ontwikkelingsvraag met je werkgever en geef aan dat je interesse hebt voor coaching door coachpraktijk Oegstgeest [Braam Coaching & Advies].

Coaching is een persoonlijk proces. Vaak is het mogelijk om een eigen coach voor te dragen. Het is van belang dat je een klik met je coach ervaart. Ga dus altijd eerst voor een (gratis) orientatiegesprek en persoonlijke kennismaking.

Vergoeding van coaching vanuit werkgever

Durf je behoefte bespreekbaar te maken bij je werkgever. Er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Vaak is er een budget beschikbaaar voor persoonlijke ontwikkeling (leiderschap ontwikkeling), opleiding (vaardigheden) en verzuimpreventie (stress). 

Er zijn verschillende opties die je kan onderzoeken. Ga je mogelijkheden na  via:

– de leidinggevende of directeur

– de HR manager

– check je CAO

Wees alert. Vaak is er sprake van jaarbudgetten. Het moment van aanvraag en de planning van je coachgesprekken kan hierbij verschil maken qua budgetruimte. 

 

Top 5 coachvragen
Wist je dat in de top vijf van coachvragen maar liefst vier werk-gerelateerde thema’s staan? Echter, de lijst wordt aangevoerd door een persoonlijk thema, namelijk zelfontplooiing.

Top-5 Coachvragen

– Balans werk-privé
– Zelfontplooiing
– Stress en / of Burn-out
– Samenwerken met collega’s
– Loopbaan / carrière

Vanzelfsprekend is jouw coachvraag persoonlijk en uniek. Daarover ga ik graag met je in gesprek tijdens een vrijblijvende kennismaking.

bron: NOBCO Benchmark 2016

Belastingaftrek voor ondernemers

Kosten voor coaching voor ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst of je eigen belastingadviseur.

Belastingaftrek voor particulieren

Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van 250 euro mogelijk belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet.

– Het coachtraject is gericht op uw huidige of toekomstige beroep.

– Er is sprake van een leertraject. Hierbij doe je kennis op onder begeleiding of toezicht van de coach

– Je totale kosten zijn hoger dan de drempel van 250,- euro inclusief btw. 

– Je krijgt geen studiefinanciering

Wij kunnen je geen garanties geven over de toepasbaarheid in jouw situatie. Neem bij twijfel contact op met je belastingadviseur, boekhouder, accountant of de belastingdienst.

Overige regelingen..

Op dit moment zijn er geen subsidies beschikbaar